אחת הדרכים הטובות ביותר לעזור לילדים שלך היא לשלוח אותם לקייטנה. המושגים, התכניות והמיומנויות החברתיות שנלמדו במהלך המחנה יזכו להצלחה ארוכת טווח. דבר כיפי שאפשר לעשות בקייטנה הוא לשלוח אותם לשחק משחקי חשיבה מעץ בקייטנה.
קייטנות ומחנות קיץ כוללים יצירת חברים שחולקים תחומי עניין דומים לשלהם, לימוד אחריות חדשה שהינה חיונית להתפתחות אישית וחיבור לטבע כדי שיוכלו לחקור כל צד באישיות ובתחומי העניין שלהם.
בקייטנה ילדים יכולים ליצור אינטראקציה, לחשוב בביקורתיות ולשתף פעולה באמצעות משחק. אלו הם כל הכישורים שהם יצטרכו בהמשך החיים.
משחקי חשיבה מעץ בקייטנה
ישנן דרכים רבות אפשריות בהן משחקי חשיבה מעץ תורמים להתפתחותם של ילדים. ראשית, הם מעודדים אינטראקציות חברתיות ומיומנויות תקשורת על ידי ניצול העובדה שמשחקים משוחקים בדרך כלל בשיתוף פעולה עם קבוצות ויעדים קבוצתיים המשותפים בין השחקנים. שנית, משחקי חשיבה מעץ מקדמים חשיבה ביקורתית על ידי אתגר ילדים להמציא פתרונות דמיון לבעיות או חידות. לבסוף, הם מקדמים שיתוף פעולה כמו גם מיומנויות בינאישיות על ידי כך שהם מאפשרים לשחקנים ליצור אינטראקציה ולפתח מערכות יחסים באמצעות עבודת צוות – ולכן משפרים את ההתפתחות האישית שלהם באמצעות משחק צוות בונה. .
מוחצנים ומופנמים תמיד היו נושא לוויכוח בין פסיכולוגים. מוחצנים נחשבים בדרך כלל כיוצאים, מקבלי החלטות ומכוונים ספציפית לפעילויות הכוללות סוציאליזציה. מופנמים, לעומת זאת, מאמינים שהם ביישנים ושמורים יותר מטבעם עם העדפה לסביבה שקטה יותר. הפסיכולוגיה עזרה לנו לגלות שלרבים אם לא כל הילדים יהיו רמות של כל סוג אישיות: תכונות מוחצנות או מופנמות.
תינוקות עד גיל בית ספר בדרך כלל מציגים העדפות בתחומים כמו התרועעות חברתית, אינטראקציות אחד על אחד לעומת אינטראקציות קבוצתיות ומשחק בעצמם לעומת אחרים. ככל שהם גדלים לילדים או מתבגרים בגיל בית הספר, הם הופכים מודעים יותר לנטיותיהם, או הופכים להיות מופנמים או מוחצנים כשהם מתפתחים למבוגרים.
איך משחקי חשיבה עוזרים לילדים
יש להציג לילדים משחקי חשיבה בשלב מוקדם מספיק כדי שהמופנמים יוכלו לבנות את הידע הבסיסי לחשיבה הדרוש לחיים הבוגרים.
מעצבים ומחנכים יצטרכו לעבוד על פתרון משולב שבו העיצוב יכול להפסיק להיות תחרותי ולהתחיל לעבוד יחד, לעודד יצירתיות וכישורים חדשים.
זה עוזר לילדים מופנמים בשלב מוקדם מספיק על ידי בניית הידע הבסיסי לכישורי חשיבה הדרושים בבגרות.
אנימציה, סרטי ספרות וכתבים אינטראקטיביים הם בדרך כלל התוכן המועיל לשיפור החשיבה החזותית; בעוד שפעילויות, חידות ומשחקים יכולים ליצור מרחב לא פורמלי אטרקטיבי לחשיבה ביקורתית.
מחקרים מצאו שילדים שמשחקים חידות ומשחקים צריכים לא רק להשתמש במוחם לפתרון בעיות אלא גם לפתח יכולות אנליטיות, אסטרטגיות ויצירתיות הנדרשות במקצועות עם פרספקטיבות עתידיות נהדרות.
משחקי חשיבה מעולים כמו פאזלים מעץ הוכחו שעושים דברים מדהימים לילדים. פאזלים הם סוג של משחקים בטכנולוגיה נמוכה. תיאום עין-יד, זיהוי דפוסים, מיומנויות פתרון בעיות, מיומנויות חשיבה ביקורתיות ומיומנויות תכנון מרחבי הם רק חלק מהיתרונות של משחק עם פאזלים. . כמה מהצורות הפופולריות ביותר שילדים יכולים לעשות עם פאזלים כוללות קוביות, פירמידות ומשולשים. ילדים שרק לומדים ליצור צורות יכולים להשתמש בסט של שלוש פאזלים, כמו אלה שמוצגים למטה, כדי לערבב ולהתאים חלקים למבנים שונים.